WEEKSAMENVATTINGEN

Go down

WEEKSAMENVATTINGEN

Bericht van anniet op ma 16 apr - 12:03

Deze week was het een emotionele rollercoaster met een lach, dikke tranen van geluk, gejuich, en dikke tranen van verdriet en wat er allemaal niet meer aan emoties teweeg gebracht mag worden. Netflix kan het niet spannender maken dan wat ons koppel heeft meegemaakt deze week. Lees, huiver, maar vooral.. GENIET!

ZONDAG 1 APRIL 2018 (1E PAASDAG):
Heel Slechtvalk-minnend Nederland logde vanmorgen in, in de hoop het 1e paasei van de dag aan te treffen in de kast en niet in de eigen tuin of in het eierdopje naast de croisant met ham en kaas. Niets was minder waar, maar wat willen wij het toch graag. Enigszins jaloers, maar wel met respect voor de wonderen van de dierenwereld, kijken we naar de andere vogelpaartjes op beleefdelente.nl die eieren werpen alsof het 1e paasdag is.. Mhh.. dat is het ook. Wel bemerken we dat de slechtvalken een favoriet zijn. Vaak meer dan 1.000 kijkers en daar zijn we allemaal trots op.

Aan de voorbereiding om te komen tot een ei ligt het niet. We hebben deze Paaszondag 13 paringen mogen constateren en dat is volgens de “paring-kenners” een Mortelrecord. Het lijkt een rustige dag te worden, maar dan raakt de flats de ventilator. Weer een aanval van een vreemde SV. Gaat het dan nooit ophouden? De aanvallen blijken gelukkig geen effect te hebben op de vitaliteit van “ons” stel en van hun onderlinge band.

Dan komt er helaas een droevig bericht voor veel vaste slechtvalkvriendjes die al lang(-er) hier rondlopen. Jan van Dijk, een begrip in slechtvalkenland is op 63 jarige leeftijd overleden. Velen kenden Jan persoonlijk. De lach om wat hij betekend heeft voor de slechtvalken en de traan voor zijn heengaan.

Er is altijd een morgen en morgen is het 2e Paasdag. Het kan nog steeds.

MAANDAG 2 APRIL 2018 (2E PAASDAG):
Een dag die we niet snel zullen vergeten. Op de Mortel is altijd wat te doen, maar vandaag is er van ALLES te doen. De dag begint relatief rustig. Er werd gegeten, flink gepaard (snap niet waar M het libido vandaan haalt), er waren gesprekjes in de kast, met snavelen, '' bonding '', er werd aan de kuil gewerkt door M, alles leek normaal tot eind van de middag. Daar was weer een vreemde vrouw die vandaag absoluut niet wilde opgeven. Aanval na aanval. Camera-stress 3.0 in de chat en laten we zeggen dat de aanvalster niet al te populair was en

Een aantal “pieps” zou hebben gekregen in de chat als dit in de USA werd uitgezonden.

En dan.. NV komt in de kast. Gespannen als een vioolsnaar, maar gaat dan in de leghouding. Ademloos kijken we naar de “lancering” van het 1e ei en we schreeuwen het uit. Felicitaties alom en de “virtuele” bar in het CH (Clubhuis) gaat open en eenieder is blij… echter maar voor even helaas. Tien minuten na de “bevalling” vliegt NV uit en zien we minutenlang op cam3 in het hoekje een heroïsch gevecht. Aanvalster en NV zitten in elkaar gehaakt en dit gevecht gaat door en door. De euforie neemt af en de afschuw neemt toe. Dit is toch geen soap?

M duikt in de kast en begroet het 1e eitje, maar is er niet gerust op. Zeker niet als er een dame met 2 ringen binnenkomt. M duikt als een ware held het hoekje van de kast in. En dan is er geen valk meer te zien… Wat een dag en urenlang kijken we naar een lege kast. Zal het goedkomen morgen? Het veertje schudt van ja, door parmantig heen en weer te wapperen, maar is zij wel zo betrouwbaar? Time will tell.

DINSDAG 3 APRIL 2018:
Vroeg in de ochtend landt de madam met de 2 ringen weer op het rooster en loert naar het eitje.. Afblijven muts.. ze is van NV en nu ophoepelen! En na lang wachten komt daar eindelijk NV en een zucht van verlichting gaat door de chat. Eind goed al goed….? Nee. Nog niet, maar voor vandaag blijft het rustig. Het all-time paringsrecord gaat eraan en we noteren 14 stuks.. Zeker de spanning van gisteren eraf halen door de “oudste beweging ter wereld” te beoefenen. De chatters gaan over tot de dagelijkse gang van zaken en de discussie over de donsveertjes op het korstmos met opgedroogde flatsen zorgt voor algemene ontspanning. Klinkklare onzin chat, maar zo raken we de spanning wel kwijt. NV kijkt soms naar het eitje met een vraagtekenhoofd. Wat is dat en wat moet ik hiermee doen? Onze ervaren M zal hier wel mee helpen. Als een ervaren V gaat M het eitje alvast af en toe verwarmen, maar we weten allemaal dat het echte broeden pas later zal gaan beginnen.

WOENSDAG 4 APRIL 2018:
Wat een heerlijke “rustige” dag. Hier en daar een kleine aanval van een wannabe vervangingsvalk, maar ons koppel negeerde deze nozemmitje (vrouwelijk nozem) volledig. Het was de dag van M. Prooitjes halen voor hare majesteit Wijdbeens, paren met haar terwijl die lekker een vorkje aan het prikken was en als een Engels paleiswacht het ei-ke in de gaten houden. No way dat hier iemand anders dan hij en misschien NV op mogen broeden. Ze moeten nog even bukken voor een binnenvliegende dartpijl vanuit Texel geworpen door Mama C. De score van mama C is met deze ene pijl 220 en dat is een monsterscore, maar wacht….. ze raakt het stopcontact achter de kast en hierdoor is de cloe te verklaren. De Ei-klok tikt langzaam door. Als ware vroedvrouwen en vroedmannen met de kennis over het hele werppatroon van een vrouwelijke valk naderen we in het CH (ChatHuis) de 52 uur. Gaat het 2e ei-ke komen. NV neemt ons in het ooitje (die hebben wel al drie eieren!) en gaat de nacht in zonder ons kijkbuisvriendjes te verblijden met uitbreiding van toekomstig kroost.

DONDERDAG 5 APRIL 2018:
Ja hoor… Het is donderse donderdag. Geen rust vandaag voor het Mortel-setje. Hoewel de dag relatief rustig begon met om 07.00 uur een VOW (Vroege Ochtend Wip) en dat na een rustige nacht voor NV, gaat het weer mis vanaf 10.00 uur. NV wordt aangevallen door een andere vrouwelijke Valk die door Dhjana, Mevrouw Flodder wordt genoemd. Echt even op deze link klikken wat de pica is hilarisch. https://www.mupload.nl/img/vpfiauvzsy9yx.jpg. De gehele dag zitten we te kijken naar (schijn-)aanvallen en enkele malen maakt onze NV een salto en een dubbele flikflak… In de verte horen we Hans van Zetten met gepaste trots roepen “En ze STAAT” of is dat wishfull thinking? Nadat M het zat was en zich er ook mee ging bemoeien en de chat weer koekwaus was dachten we soms dat er weer heel veul aanvallers waren. Gelukkig bleek uit nadere analyse dat het er maar één was, maar die bleef wel de hele dag plakken en zorgde ervoor dat NV niet de rust had om binnen het intern afgesloten tijdslot het 2e ei-ke te werpen. Van paringen is vandaag weinig terecht gekomen, maar we mogen er gevoeglijk vanuit gaan dat de paringen van de afgelopen dagen wel zorgen voor enige reserve.

VRIJDAG 6 APRIL 2018:
Tsja.. na een dergelijke dag is het niet eenvoudig een diepe en verkwikkende slaap te vatten. NV is vaak wakker en kijkt alert naar buiten. Ze is al voor 06.00 uur klaarwakker en dat wijkt af van haar “normale” patroon. Het ei-ke krijgt van beiden nog niet de maximale aandacht, maar M gaat toch een paar keer een poging wagen. Met één ei-ke gaat het M nog wel lukken en ligt als een ware keizer op “zijn” ei-ke. Hier en daar een paar kleine aanvallen van een derde valk, maar zonder het fanatisch effect van de terror spreeuw eerder. Een prima dag toch voor NV én voor het langverwachte 2eei-ke? Rond 20.00 uur ligt M op het eitje, maar schiet dan als een Falcon X raket naar buiten en neemt bijna het ei-ke mee. Wat is er aan de hand? Ons veertje lijkt ook al weg te zijn, maar gelukkig “die” is er nog wel. Onze stabiele factor in moeilijke tijden en hopelijk zien we hem ooit terug in Naturalis, maar hij moet nog wel een paar maanden blijven hangen. De nacht valt en NV returns to her castle en gaat naast het ei-ke slapen… zucht.

ZATERDAG 7 APRIL 2018:
Beleef de lente is vandaag ook letterlijk te nemen. Wat een heerlijk weer en wat maken de vogels buiten weer een hoop geluid. Maar bij de Mortel is er helaas nog weinig voortgang. Het is al meer dan 100 uur ná het eerste ei-ke en nog steeds geen tweede. In de nacht als NV denkt dat er geen kijkers zijn, zien we toch dat ze tweemaal over het ei-ke flatst. Wat een rare kwibus. Het lijkt erop dat NV morgen een date heeft, want ze is in de nachtelijke uren zich veelvuldig aan het poetsen. Op zich was het een rustige dag en zien we geen gevechten. Zou dat vervelende deel dan eindelijk verleden tijd zijn? Opvallend is dat we maar 2 paringen hebben kunnen noteren. Is opoe op visite bij NV, staat M tijdelijk droog of is er iets anders aan de hand? Ze babbelen vandaag wel veel en M wijst NV regelmatig op dat kleine ovale ding in de kast. NV echter zien we vandaag niet op het ei-ke. M doet wel een paar keer een poging, maar daar blijft het dan ook bij. Helaas kan ik deze weeksamenvatting niet frivool afronden. We duimen maar op een goede afloop, want de natuur laat zich niet regelen en dat is maar goed ook. Voor nu oogjes dicht en snaveltje toe. Toedeloe.

Erik Petersen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 8 april

Ze experimenteert eerst met de ‘s nachts zijdelings tegen je ei aan zitten’-methode. Toegegeven het ziet er best gezellig uit zo naast elkaar, maar effectief ho maar, lijkt ons. Dan wordt de ‘hang een beetje halfzittend boven je ei’-methode beproefd. Dat gaat ook niet werken, weten we zeker. M doet verwoede pogingen om NV te overtuigen dat de aloude manier, waarop zijn grootmoeder het ook al deed, echt het beste werkt. Gewoon je lijf al schuddelend om het eitje draperen. Het heeft geen effect op haar, ze wil niet. Ze wil nu ook geen tweede eitje leggen en eigenlijk wil ze ook niet echt meer haar best doen om te proberen nog een eitje te bevruchten. Met slechts vier paringen vandaag, zien we het zwerk al drijven. Een beetje jaloers kijken we naar andere nesten, vier witdonzige kuukjes in het ene kuiltje, vier roodbruine eitjes in het andere kuiltje en in Brussel zelfs vijf eitjes in een en hetzelfde kuiltje. Ons nare onderbuikgevoel lachen we van ons af in een hilarisch ei-festijn in de avondchat. NV zit nog lang in de antenne en denkt: bekijken jullie het maar!

Maandag 9 april

Werd er gister nog vier keer een paring waargenomen, vandaag weer eentje minder. VWG vroeg zich een paar dagen geleden al in een mooi blog af, of het seizoen voor de slechtvalken van De Mortel als een verloren seizoen moet worden beschouwd. We worden een beetje voorbereid op wat we zelf, als we eerlijk zijn, ook al vrezen, maar nog niet willen toegeven. Zolang een vraagteken geen uitroepteken is, kan er nog van alles gebeuren. Het is immers De Mortel! Ze slaapt immers nog in de kast, ze kuilt af en toe een beetje en M vertroetelt het eitje. Het is eindelijk een beetje rustig rond de toren, zo komen die hormonen van NV echt wel weer op peil. ’s Middags zijn er ineens weer drie valken in de lucht. Das teveul, verzuchten we. Gelukkig vormt de extra valk geen echte bedreiging. Het is een juveniel mannetje, die brutaal op de dakrand gaat zitten en zich voordoet als heerser van de toren. M laat hem even later zien wie de werkelijke heerser hier is en doet de jongen vriendelijk doch beslist uitgeleide: opzouten, joch! NV is een tijdje in geen velden of wegen te bekennen en als ze laat in de avond thuiskomt legt M haar nog eens uit wat de bedoeling is met dat eitje in die kuil. Ze hoort het bijna gelaten aan, stapt de kast in en gaat slapen. Ja, hij hoeft niet voortdurend te knokken, hij heeft makkelijk praten.

Dinsdag 10 april

Ze slaapt staande met eerst het eitje tegen haar buik. Later neemt ze weer wat meer afstand van het eitje. Een nacht vol poetsonderbrekingen volgt. ’s Morgens om zes uur laat ze haar sirene weer horen, teken voor M om in actie te komen. Hij serveert het ontbijt op het rooster. NV mantelt het eitje voor hem af, wat is dat nu? Moeten we dit nu zien als teken dat ze toch binding heeft met het eitje? Het blijft een vraag, ze gaat er snel met het ontbijt vandoor. Hevig krijsend plukt ze de veren van het prooitje, ze dwarrelen van de dakrand naar beneden. Een paring volgt, hoort bij het ochtendritueel, weten we inmiddels. Daarna verdwijnen ze beide uit beeld, tot ver in de middag NV al etend op het dak wordt gesignaleerd. M neemt de zorg voor hun ei ter hand, want NV vertikt het vooralsnog. Als ze ’s avonds in de kast komt, doet ze ons nog even verstelt staan. Zien we werkelijk vorderingen, of fopt ze ons? Naast dat opvalt dat het geel van haar poten, snavel en oogranden prachtig felgeel is, lijkt ze aan het huishouden te slaan. Ze inspecteert alle hoeken van de kast, ze verplaatst steentjes … ze kuilt … en ze zijgt neder óp het ei! Ze zit zomaar op het ei! Op oma’s wijze, volgens grootmoeders recept, zit ze gewoon op dat ene ei. Zou ze nu dan toch gaan broeden? Nah, toch maar niet, na een paar uur staat ze op, gaat met haar rug naar het eitje zitten en gaat slapen.

Woensdag 11 april

Van dat slapen kwam eerst niet veel. Donder en bliksem geselden De Mortel en er viel zoveel regen dat het zwembad op het dakterras in één keer gebruiksklaar was. Een onrustige nacht dus, naast het eitje. M besluit ’s ochtends het ei bij de horens te vatten, er moet nu gebroed worden, het is nu of nooit. Een paar uur lang zit hij op het ei, dan vertrekt hij plotseling, blijkbaar toch van mening veranderd. Er wordt een paring gehoord op de achtergrond en hij brengt NV een prooitje en later nog een prooitje. Hij denkt ook: happy wife, happy life! NV komt nog een keer de kast in die morgen, maar op het eitje gaat ze niet. Met hernieuwde inspiratie blijft M ‘s middags drie uren achter elkaar op het ei zitten en keert het af en toe als een volleerde aanstaande vader. NV zit op de dakrand en poetst en eet. Tot ze weer hevig begint te gillen, M roept wat terug vanuit de kast, maar ze krijgt haar zin. Weer een paring en een prooitje, maar het is nog maar de derde paring van vandaag. Om toch een nestje vol eitjes te krijgen, moet er veel en veel vaker gepaard worden, weten we. Daar komt het vandaag niet van. NV slaapt deze keer met het eitje achter haar staart, ze kijkt er nog eens naar en valt in slaap.

Donderdag 12 april

Resignation and a touch of hope, niet de naam van een nieuw damesgeurtje, maar het gevoel dat ons de laatste dagen bekruipt bij het volgen van de perikelen rond NV en M. Gelatenheid en een vleugje hoop, mooi gezegd Falco. Alles gaat z’n gangetje, er is rust, al een paar dagen zelfs, maar nog steeds zie je op cam 1 alleen dat ene eitje. M doet z’n best, NV doet haar ding, you love her or you hate her for it, maar dat is niet broeden op dit moment. Daar kunnen we met de beste wil van de wereld niets aan veranderen. Wij zijn dan misschien geobsedeerd door dat eitje, NV is dat zeker niet. Eerst rust en dan pas een gezin, eitje meer of minder doet er voor haar niet toe in oorlogstijd. Eten, paren, poetsen en zorgen dat de toren van haar blijft zijn de speerpunten van haar programma. Het dringt ook tot M door dat hij met een kansloze missie bezig is, waardoor het ei steeds vaker en langer alleen komt te liggen. In de chat vragen enkelen zich af of dat eitje niet weggehaald kan worden. Dat zal VWG nu nog niet doen, dat zou wellicht de ultieme verstoring van het seizoen zijn. Destijds heeft Pa, de vorige Mortelman, ook eens tot ver in het seizoen op eitjes gezeten die niet uitkwamen. Die eitjes zijn ook pas veel later weggehaald, bij het schoonmaken van de kast. Als rechtgeaarde Mortelanen houden we toch hoop dat het nog goed komt. Het is pas april weet je.

Vrijdag de dertiende

De datum doet vandaag eer aan. We hebben een heerlijke lentedag, vol rust, pais en vree, filosofische uitstapjes over antropomorfismen en hoopvolle gedachten. Al diverse berichten bewijzen dat er best nog een nest vol kuuks kan komen op De Mortel. Het is vaker gebeurd dat de slechtvalkenvrouw alsnog aan de leg ging na een voorseizoen vol verstoring. Kuuks die in juni pas uit het ei komen, we weten dat het meer uitzonderingen zijn dan regel, maar voor ons zijn die berichten belangrijke strohalmen waaraan we ons vastgrijpen. Ha, dat vraagteken in de blog van Martin is echt nog geen uitroepteken geworden. Het kan nog best! Die hoop en overtuiging krijgt een gevoelige knauw als in de namiddag er weer veel te veel valken rond de toren cirkelen. Is die juvieman van eerder deze week weer terug, dat is M toch die daar knokt? We nemen het allemaal niet zo serieus. Ja mooie vliegshow hoor, maar verder wat spielerei. De aanvallen worden echter heftiger, en het is niet M maar NV die het weer telkens moet ontgelden. De scheervluchten langs het rooster, de tikken die NV op het rooster en later op het dak uitgedeeld krijgt, verraden een meer ervaren valkenvrouw in de aanval. Speuren naar ringen, wie is daar in de aanval. De chaos gaat door tot de nacht valt, waar blijft NV? Pas tegen tienen, als het al helemaal pikkedonker is, landt een valk op de ring naast het rooster. Vanaf het rooster koekeloert ze de kast in, is het veilig? We checken geen ringen, wel O-benen, NV is thuis. ‘Gelukkig’ verzuchten we, we houden stiekem toch al van d’r.

Zaterdag 14 april

Na die dag van gister, met recht vrijdag de dertiende, vragen we ons af hoe het vandaag zal verlopen. Met iedere aanval op NV vervliegt er iets van onze hoop op een seizoen vol kuuks. We discussiëren steeds meer: volgens de een is het duidelijk, er zijn veel te veel valken. De ander vindt dat dit de manier is waarop de natuur het zelf regelt, alleen de sterkste blijven over. Het is overal mis, wordt er opgemerkt, overal gevechten en eitjes die worden opgegeten of niet worden bebroed. Ik zie het nog niet meteen als een teken dat er veel te veel valken zijn. Die toren is gewoon een prachtige residentie en vrijgezelle valken die vanuit Duitsland of België op zoek zijn naar een eigen territorium hebben grote kans om hierlangs te komen. Ze zien een prooi van vier kilometer afstand, ze zijn denk ik nog in Duitsland als ze de Alticom-toren in De Mortel al zien staan. Daar ga je dan toch op af? Waarom niet een kansje wagen om deze stek te veroveren? Waarom zou je doorvliegen om verderop een plekje te krijgen, als het hier ook kan? Een slechtvalk gaat geen gevecht uit de weg, omdat ie denkt: laat ik eerst eens verderop gaan kijken, want hier zit al een stel. Nee, pakken wat je pakken kan, lukt dat niet dan kan je, als je het overleeft, altijd nog verderop gaan kijken. Afijn, de speculaasjes vliegen ons om de oren en ik doe er met groot genoegen aan mee. Want eerlijk gezegd: we weten het niet, we hebben alleen maar onze theorieën. Om terug te komen op vandaag: weer hommeles in de tent. Weer een derde valk die met tussenpozen amok komt maken. De aanvalster, ja hoor weer een dame, is groter dan NV zien we. Misschien komt ze af en toe wat minder heldhaftig over, maar NV laat zich ook niet zomaar van de toren meppen, hebben we inmiddels wel gezien. De gevechten gaan weer door tot het donker is. Uiteindelijk komt NV de kast binnen, voorzichtig via de ring, eerst even om het hoekje kijkend. Accu opladen en morgen maar weer gas erop.

Ciryon, beleef de lente vrijwilliger.

avatar
anniet

Aantal berichten : 1894
Registration date : 29-04-11

Terug naar boven Go down

Re: WEEKSAMENVATTINGEN

Bericht van anniet op za 21 apr - 22:13

van ErikPetersen Vandaag om 21:49:50

Samenvatting week 14: It Ken Net

Kennen jullie deze uitdrukking nog? Deze was een tijdlang op de TV in 1999 en behoorde toe aan Sonnema (lekkere borrel trouwens, maar dit geheel terzijde). Een paar vrienden liepen naar het ijs toen er een echte Friese ruwe bolster riep “It ken net”. Voor velen kinkt het positief… en de vrienden dachten het gaat dus wel, maar de kenner bedoelde “het kan niet” en ja hoor daar zakten ze door het ijs. Ook hier op de Mortel is het waarschijnlijk “It ken net” volgens de kenners, maar we houden ons vast aan het laatste sprankje hoop.

Samenvattingen per dag is in stadium niet echt de meest interessante lectuur. Of de lezer moet van herhalingen houden. Eind vorige week waren er nog een aantal aanvallen die kloek werden afgewend door NV en soms ook door M. Hoewel M soms als een angsthaas. ehh.. angstvalk in de kast verbleef om te gaan “broeden” op het reeds bijna versteende ei. Na een reprimande van NV koos M weer het luchtruim om datgene te doen waarom NV heeft verzocht of om gewoon lekker naar de kroeg te gaan. We weten het niet, want hij is bijna altijd na het donker uit zicht. Een ding kunnen we over M wel zeggen. Hangover of niet, maar deze baas is altijd rond 06.00 uur paraat om NV te voorzien van een ‘Happy Meal” of haar te verwennen met weer een gele regel in OZ. Een gele regel is trouwens een melding van een paring. Zo kan de lezer van OZ snel zien hoeveel paringen er zijn geweest. Voor diegene di eniet weten wat OZ is. Scroll even naar beneden tot je “Samen onderzoeken” ziet. Aanklikken en de rest wijst zich vanzelf. 24 uur per dag en 7 dagen per week zijn hier toppers actief die ons via die medium ook op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

En dan, terwijl velen op één oor liggen, valt er ná een stevige flats een “ei” op het rooster en zien we gelijk dat het niet het mooi ronde ei is waarop is gehoopt en zeker ook niet op de juiste plek. Helaas is het direct stuk en in de morgen zien we ook dat de kleuren niet goed zijn. Het blijkt een windei te zien. Ja hoor, dat hebben wij weer. Ei nummer twee gaat het ook niet worden. Google ontploft en termen als calciumgebrek, te veel stress etc. vliegen door de chat. Kuuks all over the world, maar hier zitten we mij een versteend ei én een windei. Maar we houden de moed erin. Mortelfans for ever!

Van indringers is de rest van de week vrijwel geen sprake, maar het aantal paringen is van disproportionele aantallen per dag (14 was toch het record?) sterk tanende. Van 2-4 paringen begin deze week naar 0 paringen op vrijdag. Ik ga er gevoeglijk vanuit dat ze de camera niet in de gaten hebben nu en elkaar helemaal kapot verwennen buiten het bereik van deze camera en de microfooninstallatie, maar dat is toch echt te ver gezocht.

Is er dan niets positief te melden? Om de drommel wel. M en NV hebben regelmatig komische conversaties in de kast. M gooit hierbij zijn hoofd in een nekhoek van 45 graden en geeft zijn “preek van de week”, waarbij NV vrijwel stoïcijns zijn gebabbel ter kennisgeving aanneemt. Soms gaat M broeden op het ei in de kast. Velen denken dat het een lekker rustmoment is voor ons ventje en zijn gedachten teruggaan naar betere tijden. Maar he… Er is al altijd een 2019! Beiden zijn en blijven “onze poepies” en ja NV lijkt een beetje lui, maar ze is waarschijnlijk blijkbaar een (te) jonge dame die de mores van een kasteelvrouwe nog moet leren. En M is gewoon een fantastische goedzak met een supergezond Valkenlibido en altijd aanwezig om op welke manier dan ook NV te behagen.

Hoewel de eieren en kuuks ons bij de overige “concurrerende” beleefdelente sites ons om de oren vliegen zijn wij Falconisten nog steeds een kijkcijferkanon. Regelmatig kijken er 800 viewers naar een lege kast en lezen ze mee in de altijd komische, informatieve, maar vooral respectvolle chat. Veel blijven er dus plakken. De ene letterlijk en de andere figuurlijk. We blijven kijken naar de verdere ontwikkeling van onze nieuwe duo en laten zij dit jaar maar gebruiken om aan elkaar te wennen, de Mortel als hun territorium op te eisen en zich voor te bereiden op een fantastisch 2019. Ik ben er zeker dan ook weer bij en jij ook? Voor nu geniet van de fratsen van M en NV. Velen kijken mee en genieten!

Voor nu oogjes dicht en snaveltje toe… Toedeloe.

Erik Petersen
avatar
anniet

Aantal berichten : 1894
Registration date : 29-04-11

Terug naar boven Go down

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum